Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Мездра подпомогна финансово Фондация за доставката на топла храна за възрастни хора

Финансова помощ от 2000 лева предостави Община Мездра на Фондация "Проект Северозапад", която доставя топла храна на възрастни хора в 11 населени места, необхванати от Домашния социален патронаж.

Помощта е в отговор на молба, отправена от Фондацията. От месец ноември 2019 г., благодарение на създадената със съдействието на Общината Патронажна кухня, "Проект Северозапад" доставя ежедневно топла храна на повече от 90 нуждаещи се от селата Очин дол, Елисейна, Зли дол, Зверино, Игнатица, Оселна, Люти брод, Люти дол, Кален, Цаконица и Горна Бешовица.


"В настоящата кризисна ситуация обаче, за нас е невъзможно да се справяме с издръжката на социалната ни услуга с размера на таксата, която събираме от възрастните хора, а не считаме за редно да увеличим размера й. 

Обръщаме се към вас с молба да ни помогнете за закупуване на продукти за патронажната услуга, месечните разходи за които са на стойност около 1 500 лв. Молбата ни е да ни помогнете за период от месец и половина, за да успеем да преминем през този период на изпитания, като продължим грижата за възрастните хора с ежедневно доставяне на сготвена питателна храна", се казва в писмото, изпратено от Яна Рупева, директор на Фондация „Проект Северозапад“, до кмета на общината Иван Аспарухов.


Междувременно детските градини в гр. Мездра също подпомогнаха Патронажната кухня на Фондацията и Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания, като им предоставиха наличните на склад остатъчни хранителни продукти.  


"Да помогнем на възрастни хора от 11 села! Можете да ни подкрепите като изпратите дарителски SMS на номер 17 777 с текст ZA BABA или като направите дарение на https://bit.ly/2WBRbS4. Изберете удобен за вас начин и на: https://severozapad.net/help-us.html

Нуждаем се от тази помощ повече от всякога! Благодарим ви от сърце за подкрепата!",  апелират от Фондация "Проект Северозапад".  


Вижте още

Борят се за живота на дете, пострадало при катастрофа на Е-79

Лекари от столичната болница за спешна медицина "Пирогов" се борят за живота на 7-годишно момиченце, което пострада при катастрофа снощи на международен път Е-79 между ботевградското село Новачене и Мездра. Инцидентът, който блокира за известно време трафика по натовареното шосе, бил предизвикан от турски тир. Камионът смачкал кола,..

публикувано на 25.05.20 в 16:19

От 1 юни отварят детските градини в Берковица

На среща с кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и директорите на детските градини на територията на община Берковица бе решено детските заведения да останат затворени до 31.05.2020 година. Четири са детските градини в града. Детски групи има и в големите села – Замфирово, Боровци и Бързия. Една е детската ясла - в Берковица...

публикувано на 25.05.20 в 13:03

Любомир Илиев с грамота от Министерството на културата

Министерството на културата отличи с грамота секретаря на Народно читалище "Цвят - 1870" Видин Любомир Илиев. Тя е за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Признанието е за целия екип на читалището,..

публикувано на 25.05.20 в 09:22

Ремонт на мост затваря пътя Шишенци-Градскови колиби

От днес започва ремонт на мост на пътя Шишенци-Градскови колиби в община Бойница. Това налага затваряне на пътната отсечка и пренасочване на движението, обясни кметът Анета Генчева.   "Има обходен маршрут през Шипикова махала. Пътят оттам сме го подобрили - изрязали сме храсти, клони, насипали сме с филц, за да могат хората, които отиват за..

публикувано на 25.05.20 в 08:22

В Мездра наградиха учители и ученици

На официална церемония Община Мездра награди с грамоти и финансови поощрения повече от 80 ученици с изявени дарби и творчески заложби за постигнати от тях успехи на международно и национално ниво в областите „Наука и техника“, „Изкуство и култура“ и „Спорт“. Наградите получиха Иван Иванчев - директор на ОУ „Христо Ботев“, Аделина Фикова -..

публикувано на 24.05.20 в 15:38

Враца почете делото на Кирил и Методий

Десетки жители на Враца поднесоха цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий по повод 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Своя дълбок поклон и признателност към величието и значимостта на делото на двамата равноапостоли отправиха кметът Калин Каменов, областният управител Малина Николова, председателят..

публикувано на 24.05.20 в 15:01

Три катастрофи за ден във Врачанско

Три катастрофи са станали във врачанско през изминалите 24 часа , като за щастие сериозно пострадали при инцидентите няма. В ранния следобед жена предизвика зрелищна каскада с високопроходим автомобил на международен път Е-79. Инцидентът стана в отсечката между Мездра и Враца, а при него пострада спътницата на водачката – и двете жени са от..

публикувано на 24.05.20 в 14:54