Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кучето Пирин- ценител на кашкавала


В рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещаме с кучето Пирин и неговия стопанин Иван Илиев. Пирин е кръстоска между хъски и лайка и е на четири години и половина. Много обича децата и е голям ценител на истинския кашкавал.

"Това куче го взехме за село по принцип. Беше много малко- нямаше 40 дена, и ни беше жал да го закараме на село. Оставихме го тук да поотрасне малко. Повече не си тръгна от нас, свикнахме с него и си остана с нас завинаги. Той даже и не е стъпвал на село. Името го избра майка ми, така се е казвало нейното първо куче, когато е била дете. Пирин сега тежи над 50 килограма. Обича да яде месо и кашкавал. И то кашкавал само истински, не яде имитиращи продукти, веднага ги разпознава. Най-голямата беля, която ми е правил, е да изяде 3D очилата ми и машинката за подстригване. И доста други неща е ял. Той, когато беше малък, оставаше сам и тогава ядеше разни работи, като дистанционни, обувки, чехли. През по-голямата част от времето живее вътре в апартамента, когато му е жега, излиза на терасата, има си колибка на терасата. Той е много добър, любопитен и обича много децата, много ги пази", разказа Иван Илиев.

Повече може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

Вижте още

Обновяват читалището в Гложене

Нов площад и обновено читалище очакват през тази година в козлодуйското село Гложене. Ремонтът на културната институция напредва, след като през август 2018 година пожар нанесе щети за над 1 милиона лева на сградата на "Яким Десподов", създадена преди 121 години. Средства в размер на 1.5 милиона лева бяха отпуснати от правителството.  До есента се..

публикувано на 25.05.20 в 15:15

Създават най-голямата видеотека с тренировки и упражнения

Най-голямата видео библиотека с тренировки и упражнения ще бъде създадена по повод Седмицата на физическата активност и спорта /MOVEWeek/, която започва от днес в България и цяла Европа. Видеотеката е отворена за всички, които желаят да споделят своя опит, обясни Ласка Ненова, основател на сдружение "БГ Бъди активен", което координира..

публикувано на 25.05.20 в 15:11

Искрен Красимиров: Да пазим словото

Дистанционно, чрез видеоклипове и интерактивни дискусии, в отбелязването на Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, се включи роденият в Мездра режисьор, актьор и преподавател Искрен Красимиров . Създателят на проекта " Незабравимата България " и инициатор на комбинацията от вероучение и родолюбие, която..

публикувано на 25.05.20 в 14:05

Онлайн курсове представят актуалните теми от дигиталния свят

Безплатни онлайн курсове организират от Враца софтуер общество . Под формата на кратък уебинар от ИТ центъра ще представят актуални теми , свързани с добре платени в дигиталния свят професии.  На участниците ще бъде представена информация от дългогодишни практици, която от своя страна може да бъде старт в развитието на бъдеща кариера,..

публикувано на 25.05.20 в 11:10

Да прогледнеш духовно

В шестата неделя след славното Христово Възкресение - Пасха, Църквата възпоменава събитието от Новия Завет, известно като "Изцелението на Слепия". "Братя и сестри, когато някой от нас страда от телесен или душевен недъг, склонни сме да мислим, че Бог ни е наказал за голямо прегрешение. Срещнем ли нещастник, мислим, че той..

публикувано на 24.05.20 в 08:00

"Гласът на безгласните"–за ромите през погледа на самите тях

"Гласът на безгласните" е трибуна в интернет за живота и проблемите на хората от ромската общност, но през погледа на самите тях. Създател на подкаста е Русин Коцев. Самият той тръгва от видинския квартал "Нов път". Преминава през Великотърновския университет, където е главен асистент в катедра "Съвременен български език" и има докторска..

публикувано на 22.05.20 в 17:15
одз русалка детска градина видин

Родители и деца- за детската градина след принудителната ваканция

Със заповед на министъра на здравеопазването, от днес се възстановява работата на детските градини и ясли, при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда за децата.  Кметовете на общини са задължени да организират рестарта на детските заведения според спецификата на населените места, като се осигурят условия, които..

публикувано на 22.05.20 в 15:45