Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професор Йонко Мермерски от Вашигтон: Българите са благословени с едни от най-мощните природни средства срещу заразата (ВИДЕО)

Снимка: Проф.Йонко Мермерски - личен архив

В "Другата истина" ви срещаме с проф. Йонко Мермерски, който от 30 години живее в САЩ.  Освен автор на повече от 30 книги в областта на химията и природната медицина, публикувани на 10 езика, проф. Йонко Мермерски има патент и за множество изобретения. Зад океана той е професор по химия, авторитетен учен и преподавател, чиято страст е и опазването на околната среда. Интересен факт е, че години наред подготвя стандартните изпити по химия за постъпване в медицинските академии в САЩ. В момента се занимава със собствен бизнес и инвестира на фондовата борса. Наскоро привлече и общественото внимание по време на срещата в Белия дом на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп. Той бе официалният преводач в тези разговори. С него разговаряме за пътя на успеха в Щатите, за българската общност във Вашингтон и за ежегодните срещи във врачанското село Ботево - родното място на баща му, проф. д-р Христо Мермерски.

Има няколко елементарни неща, които биха помогнали много при тази пандемия, каза проф. Мермерски:

"Едното е подсилен и в оптимална кондиция имунитет. За щастие на нас, българите, натурално в храненето ни влизат киселото мляко, което е най-пробиотичната храна, чесънът и прополисът. Дори на обикновен тампон в носа или впръскан в гърлото, прополисът е идеално средство за предпазване от вируси и дезинфекция. Има една много ефективна рецепта, за която през годините на мен и на баща ми са се обаждали хиляди хора да ни благодарят. Тя е не само за предпазване от този коронавирус и от патогени, но е и за цялостно пречистване на организма. За целта се взимат 4-5 скилидки чесън, по една супена лъжица червено вино, бял оцет и зехтин, и се смесват. Скилидките чесън предварително се пасират на каша. От еликсира се взима по една лъжица сутрин и по една вечер. Тази смес стига за два дни, но може да се взима редовно. Не се притеснявайте, миризмата на чесън няма да е силна в тази комбинация, а ползите за пречистването на цялата храносмилателна система от патогени е огромна. Прочиства се също устната кухина и черния дроб. Тази рецепта е както за превенция от коронавируса, така и при заразяване с него. Всички знаят, че за вируса няма антибиотици, които да помогнат, а организмът трябва сам да се справи с него. И още нещо важно. Ако се случи да се разболеете, от изключително значение е хидратирането на организма. Трябва да се пият огромни количества минерална вода, може също и чай, но не кафе или алкохол. Ако вече сме заразени, всеки лекар ще ви каже - покой, хидратиране и различни видове 
медикаменти, които да помогнат да се съкрати времето на боледуването. Този хидроксихлорофин - антималарийното лекарство, познато още от 60-те и 70-те години на миналия век, на този етап изглежда най- ефективният досега проявил се медикамент. Той съкращава боледуването специално от COVID-19 от около 20 дни на 5-6 дни... Също така в контекста на тази пандемия- няколко капки прополис всеки ден също вършат чудесна работа за избягване не само на коронавируса, но и на всякакви други микроскопични патогени, които ежедневно попадат в устната ни кухина." 
Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Връща ли Община Видин незаконно събраната през 2022 година такса за битови отпадъци?

Преди две години Общинският съвет във Видин реши да повиши значително таксата за битови отпадъци - с близо 400% в селата от общината и почти двойно за някои квартали в града. Любен Иванов, който бе областен управител по това време, обжалва решението като незаконосъобразно пред Административния съд. Съдебната сага обаче се проточи, а междувременно..

публикувано на 28.03.24 в 17:35

Ненчо Нешев - за детството, любовта, професионалния път и Видин

Видинчанинът Ненчо Нешев, който е ангажиран с обществена дейност гостува днес в рубриката "На раздумка с Яна Маринова".  Той е завършил лозаро-винарски техникум в Плевен. Още докато учи се ориентира към винопроизводството, с което се е занимавал известно време. Това не е единствената професия на Ненчо Нешев. Той завършва висше образование в..

публикувано на 28.03.24 в 16:55

Почистват видинското село Антимово

Акцията е планувана още на първото събрание с населението на селото. Решихме на два- три месеца да се събираме, поставяме си задачи и съответно всеки да каже какво е вършил, каза кметът Пламен Станев: "Бяхме го запланували по- миналата седмица това мероприятие, обаче за съжаление времето не ни позволи, защото заваля. Надяваме се сега, понеже..

публикувано на 28.03.24 в 16:49

В Чипровци представят изложба, посветена на 400-годишнината на местно училище

Изложба , посветена на 400-годишнината от създаването на Основно училище "Петър Парчевич" в град Чипровци , ще бъде открита на 29 март . Експозицията "400 години огънят на знанието" ще бъде подредена в Историческия музей в града. В нея ще бъдат показани творби на двама артисти - Владислав Чавдаров , който живее в близкото до Чипровци село..

публикувано на 28.03.24 в 14:40

Възраждат затворено от години училище във врачанско село

Затвореното от години училище във врачанското село Паволче да стане трансграничен център за обучение по туризъм. Предложението е на Община Враца по програма за Трансгранично сътрудничество между България и Сърбия 2021-2027, с партньор гр. Ниш. Училището е построено през 40-те години на миналия век с доброволен труд на местните жители, но не..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Сайт информира за процеса по въвеждане на еврото в България

Министерство на финансите и БНБ стартираха и нформационен сайт , посветен на въвеждането на еврото у нас. Целта на електронната страница еврото.бг е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в..

публикувано на 28.03.24 в 14:00
Константин Костов

В "Музикална зона" на 28 март 2024 слушаме Биг бенда на БНР с "Картини от една изложба"

Едноименното произведение на Модест Мусоргски е пречупено през погледа на композитора - аранжор Константин Костов . Изпълнението е на Биг бенда на БНР, под диригентството на Антони Дончев. Отделните части като заглавия са почти идентични, но идеите придобиват нов смисъл благодарение на джаза. Класиката се трансформира в напълно нова посока, като за..

публикувано на 28.03.24 в 09:00