Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 24 април 2020 година

Снимка: Светослав Цветанов

17 случая на COVID-19 във видинска област за последните 24 часа. 57 са потвърдените случаи на коронавирус в област Видин към 17 часа на 24 април, съобщават от Областната администрация. 31 от тях са на медицински служители. Един от заразените пациенти вече е излекуван.


Причините за многото заразени медицински служители във Видин са комплексни. Д-р Ангел Кунчев призова колегите си да използват лични предпазни средства.


Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков защити медиците от МБАЛ "Св.Петка", като посочи, че роля за заразата имат и редица обективни обстоятелства.


Носенето на предпазна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.) на обществени места, остава задължително до 13 май, включително.


Пакети с хранителни стоки, по линия БЧК, бяха предоставени на възрастни и социално-слаби жители на община Брегово от неразпределени и неполучени през 2019 година храни.


Повече от 1 300 души са подали документи по програмата за предоставяне на грижи в домашна среда. Кандидат-потребителите, за които през месец март е поискана преценка за включване в Програмата от общините, са 1 334, поясниха от дирекция "Социално подпомагане" във Враца.


В Мездра обсъдиха дейностите по съхранение на опасни медицински отпадъци.


Продължава изпълнението на дейности за дезинфекция с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 в Белоградчик. Обработват се откритите обществени площи, уличната мрежа, тротоарите. Дезинфекцирането се извършва със специализиран автомобил на община Белоградчик. В административната сграда на Общината се спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването, като не се допуска струпване на граждани при обслужващите гишета. Всички гладки повърхности се почистват с дезинфектанти по няколко пъти на ден, информират от общинската пресслужба. 


По електронен път подават документи за прием в детските градини и училища в Монтана.



Специалисти от „ДДД Груп - Дезинфекционна станция“ ООД - Враца започнаха обработка против кърлежи, бълхи и други вредни насекоми на общественополезните тревни площи и на детските площадки в гр. Мездра.


От 26 до 29 април, от 20:00 до 10 часа, ще се проведат растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни меропрития в землища на територията на община Враца, уведомяват от общинската пресслужба.


Средства за ремонт на църквата в село Ясен гласуваха общинските съветници в Ново село.

Крайния срок за подаване на уведомления за организиране на пунктове за изкупуване на охлюви на територията на РИОСВ – Монтана, за областите Монтана и Видин/ е до 1 май 2020 г. Периодът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермерско отглеждане е от 10 май до 30 юни включително.

Пореден онлайн концерт на Симфониета-Враца ще бъде излъчен тази събота 25 април, от 18.00 часа. Специални гости ще бъдат Елин Колев- цигулар и Константин Илиевски- диригент.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08