Кулинарно Вдъхновение е сайт за рецепти и съвети, свързани с готвенет, споделя Натали:
"Той се породи с това, че хората прибягват все повече до бързата кухня, защото си мислят, че вкъщи е много трудно да се сготви или са просто изморени от дългия работен ден. Главно идеята дойде от това, че масово около нас хората наистина прибягват до бързата кухня. Виждаме ги постоянно, като се разхождаме в София и Враца, как майките дават на малките дечица хамбургери и всякакви вредни храни. И оттам се породи идеята да покажем, че не е трудно да се готви и е много по- вкусно да си сготвиш нещо сам, отколкото да прибегнеш било то ресторант, било то някакви бургери или дюнери. Ние се стремим към това, да използваме постоянно домашни продукти, както зеленчуци, така и месо. На това и наблягаме, общо взето. При мен, както се шегуваме с мама, още на две годинки са ми дали нож и още тогава сме разбрали, че ще има нещо в тази насока. Аз от малка си харесвам българското и традиционното. Натам накланят винаги везните и гледам, как всяко нещо да обърна по някакъв начин в българското, в народното. Те носят най- много емоция, когато ги готвиш и придават най- вкусните качества. Примерно днес публикувах, как да си направим домашна лимонада от бъз, защото в планината постоянно има някакъв бъз и просто си набираме и си я правим набързо. Нашите майки и баби, които ни предават техните детски рецепти, малко ги променяме съответно според сезона и все пак малко по-модерно го правим, отколкото е било. Понеже лятото сме прекарвали много време по селата и двамата, оттам черпим вдъхновение общо взето. Както се казва, винаги на баба нещата са много вкусни. Когато си идем там, искаме винаги тя да ни готви."
За това, дали планират тяхното хоби да се превърне в професия, Натали добави:
"За момента се радваме, че можем да помагаме на хората. Не сме го мислили в бъдеще, как ще се случват нещата, а имаме да учим още много неща, например как да съчетаваме продуктите. Експериментираме с всяко нещо, за да видим как може да се съчетаят най- добре, защото не всяко нещо можем да съчетаем в дадено ястие. В момента се опитваме с молекулярната кухня да експериментираме. Все още не сме го усъвършенствали, за да можем да дадем конкретна рецепта. Това е все едно, мехурче да правим от кисело мляко да кажем, като пяна. Това е молекулярната кухня. Точните науки се свързват с кулинарството и то много."
Сайтът стартира през февруари. Към днешна дата страницата във фейсбук се споделя от 12 хиляди души, не скрива задоволството си Натали:
"Постоянно пишат някакви хора, за да ни питат, това може ли, онова може ли да се съчетае? Откъде да си набавя, еди кой си продукт? Точно като пуснах за домашната лимонада от бъз, ме попитаха, а във Варна откъде можем да си намерим такова? Освен рецепти, се опитваме да даваме и съвети за различни продукти. Последната, която написахме, беше за меда и за пчелните продукти като цяло.... Снимките ние си ги правим. Затова сме двама, защото двама успяват много по добре да работят в екип. Аз повече експериментирам в кухнята. Пламен помага покрай мен, като помага със сайта и снимките. Любовта при нас е доста силна и заради това ни се получават нещата. За мен е най- важното!", призна Натали и апелира:
"Гответе с продукти, на които им знаете произхода и основното- гответе с любов, защото всяко нещо, приготвено с любов, е вълшебство."
Изминалият месец март беше с най- висока средна температура в глобален аспект, със стойности, които досега не са измервани в метеорологичната инструментална история на човечеството. По-важното е, че това е десетият пореден месец, в който се отбелязва най- високата глобална температура. Това означава, че почти една година имаме най- топлите..
Никой не е застрахован срещу това да се сблъска с природно бедствие или друг вид кризисна ситуация. Новини за подобни инциденти заливат световния медиен поток. В последните години и на много места в България природата показа своята мощ. Според данните на националната статистика за 2022 година, над 14 600 са възникналите в страната бедствия, аварии,..
Фестивал на баницата организират за поредна година в Крушовица, община Мизия. Четвъртото издание на проявата "Да завием баница" ще се проведе на 20 април, събота, на площад "Проф. д-р Иван Митев" в селото. Майстори на кулинарното изкушение от цялата страна ще могат да демонстрират своите умения в четири категории за най-добра баница - солена,..
Трябва ли да се проверяват уменията на по-възрастните шофьори? Този въпрос бе поставен в Европейската комисия с приемането на правила за обучение на водачите. Според тях не се предвижда да има проверка на уменията на шофьорите, навършили 70-годишна възраст, но всяка страна има право сама да реши дали да въведе такова изискване. Според автоинструктора..
Възможно ли е съвместното съжителство с куче, котка, змия, брадат гушер "агама" и игуана? За Ана Милославова това не е проблем. Тя е от Видин, в момента живее във Варна, където има студио за татуировки. Именно там е искала да гледа влечугите, но по стечение на обстоятелствата са в дома й и според нея се разбират без проблем. Признава, че..
За девети път Община Чипровци организира превърналия се в традиция Фестивал на Чипровския килим. Тазгодишното издание ще се проведе от 26-и до 29 април , а събитията в рамките на фестивалната програма ще бъдат на площад "Чипровско въстание" и в Историческия музей в града. Това обясни кметът на община Чипровци Пламен Петков : "Тази година..
За повечето от вас може би е познат като съосновател, басист и продуцент на диско-фънк групата " Chic " . Той е сред създателите на най-големите и хитове. С нея записва десет албума, а след разпада и издава единствения си самостоятелен албум " Glad to Be Here " през 1983 г. Участва в множество колаборации, продуцира песни на редица поп..