Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ден на село Моравица

Снимка: Петко Котларски

Ден на селото празнува днес второто по големина село в община Мездра - Моравица. Поради извънредната ситуация празникът се отбелязва по нетрадиционен начин. Кметът на селото Росен Ценов и самодейците при читалище "Светлина" са подготвили празнична програма с поздрави от учениците от ОУ "Васил Кънчов", фолклорните групи "Морава" и "Славей", мажоретен състав "Светлина" и оркестър "Съни бенд". В центъра на селото е подредена изложба от ретро снимки и кадри от минали празници на Моравица.

Вижте още

Община Ново село с двама представители в Сдружението на общините

Двама общински съветници от Новоселска община са включени в постоянните комисии към Националното сдружение на общините в Република България. Председателят на Общинския съвет Иво Вергилов ще участва в комисиите по местни финанси, бюджет и общинска собственост, по здравеопазване и административно обслужване и общинска администрация. Добромира..

публикувано на 05.06.20 в 15:05
засаждане на дърво в ОУ

Декоративна върба краси двора на училището в Селановци

Декоративно дърво засадиха учениците в двора на ОУ "Н.Й.Вапцаров" Селановци  в деня, когато се отбелязва Световния ден на околната среда. Дървото е подарък на училището от ОДК Оряхово. Преди това учениците участваха в  импровизиран еко-урок за "живата и неживата природа", обясни Петя Русинова, директор на училището "С учениците организирахме..

публикувано на 05.06.20 в 15:00

Врачанският театър ще играе на открито

Врачанският театър ще поднови дейността си след близо 3-месечно прекъсване с представления на открито. Любимата на хиляди малки и големи постановка  "Червената шапчица" ще се изиграе в хотелски комплекс, който се намира в подножието на прохода Вратцата. Представленията са от 11.30 часа в събота и неделя, съобщиха от Драматично-куклен..

публикувано на 05.06.20 в 12:10

Задържаха мъж в Боровци за укриване на доходи в големи размери

32-годишен мъж е задържан в село Боровци, област Монтана, по подозрение за укриване на доходи в големи размери, съобщават от Областната дирекция на МВР. От   жилището му са иззети около 200 документа от жилището на мъжа, договори за покупко-продажба на МПС, нотариални актове за недвижими имоти, платежни нареждания за преводи на парични суми в размер..

обновено на 05.06.20 в 12:09

Туристите се връщат във Вършец

Вършец постепенно си връща облика на курортен град. С разхлабването на мерките около коронавируса се завръщат и избралите да почиват при нас, сподели кметът на общината инж. Иван Лазаров: "Лека полека курортът влиза в редовния си ритъм. Започнаха да се подават резервации за хотелите. По време на празниците имаше по-висока..

публикувано на 05.06.20 в 11:31

За 2021 година остава Националният фолклорен събор "Леденика"

Тази година няма да се проведе юбилейното издание на Национален фолклорен събор "Леденика". Причината е противоепидемичните мерки и очакваните над 20 000 посетители за двата дни на събора, съобщават от Община Враца. Проявата е предвидена за 2021г. В петото издание фестивала ще бъдат включени български танцови състави от Молдова, Украйна,..

публикувано на 05.06.20 в 11:09

Ремонт затваря пътя Мездра-Горна Кремена от 8 до 10 юни

През следващата седмица ще бъде ремонтиран пътя Мездра - Горна Кремена - Горна Бешовица - Роман. Дейностите включват полагането на износващ пласт от плътен асфалтобетон. Заради ремонта е създадена временна организация на движението, съобщават от Община Мездра.  Издадена е и заповед на директора на Областно пътно управление (ОПУ) - Враца инж...

публикувано на 05.06.20 в 11:01