Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Математика без граници" без пролетен кръгСъюзът на математиците в България - секция Видин няма да организира провеждането на пролетния кръг на състезанието "Математика без граници". Това съобщи председателят на видинската секция на Съюза, Камелия Иванова:


"Причините са няколко. Предложението на организаторите е този кръг да се проведе дистанционно, чрез платформите на училищата. Ние като организатори не можем да ползваме платформите на различни училища. По - важното в случая е, че не можем да гарантираме честно и коректно проведено състезание. 

Пролетният кръг тази година няма да е решаващ за крайното класиране за участие във финалите. Организаторите са променили регламента, като резултатите от пролетния кръг ще важат само за съответното училище."

Поради извънредната ситуация пролетният кръг ще се проведе дистанционно чрез използваната от училището платформа и резултатите се зачитат единствено и само за класирането в рамките на съответното училище, в съответствие с регламента (до 5% - участниците получават златни медали, до 10% - сребърни и до 15% - бронзови медали).

Класирането за купите във финала ще се определя като сбор от резултатите от есенния и зимния кръг и утроения резултат от финала. Всички златни медалисти от финал 2019 в индивидуалното и отборното състезание запазват правата си за участие във финала, независимо от това дали са участвали в пролетния кръг.

Галерия

Вижте още

Полицията във Враца почете паметта на загиналите за свободата и независимостта

Венец с цветя поставиха пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца  представители на местната полиция по случай 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . С този жест полицейските служители от област Враца отдадоха своята признателност на борците за национално освобождение. Венецът..

обновено на 10.06.20 в 10:15

Снимката на 2 юни 2020 година

Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязахме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер. Във Видин отбелязаха 2 юни  с церемония пред паметника на големия българин.  Стотици ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица , за да почетат паметта на..

публикувано на 02.06.20 в 17:58

В Mездра почетоха паметта на Ботев

В Мездра почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . Възпоменателната проява, организатор на която беше Община Мездра, се състоя на градския площад и бе посветена на 144-ата годишнина от подвига на Ботевата чета. Точно в 12:00 часа, под двуминутния сигнал на сирени, служители в Общинската..

публикувано на 02.06.20 в 17:01

Заместник-министър Зорница Русинова дари таблети във Враца

Заместник-министър Зорница Русинова направи дарение от таблети, предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип във Враца. Целта е с устройствата децата да могат да се включат в дистанционното обучение, както и да поддържат връзка със специалисти, ако имат нужда от такива. По случай празника на Враца и в деня на Ботев..

публикувано на 02.06.20 в 16:46

Община Белоградчик освобождава от наем наемателите на общински имоти

Общинският съвет - Белоградчик взе решение за освобождаване от заплащане на наемна цена от страна на наематели на общински нежилищни имоти по действащи наемни правоотношения с кмета на община Белоградчик за периода на обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение в Република България.   Решението важи за периода от..

публикувано на 02.06.20 в 16:30

Този месец сменяме личния лекар при желание

4112 здравноосигурени лица са сменили личния си лекар през декември 2019 г. в област Враца , съобщиха от Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК). За сравнение - в предходния законов срок през юни 2019 г. от тази възможност са се възползвали 3053-ма човека. 174 597 човека имат избран личен лекар в областта към края на 2019 г. От тях 32 744 са..

публикувано на 02.06.20 в 16:27

Стотици ботеви поклонници почетоха паметта му на връх Околчица

Стотици ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица, за да почетат паметта на Христо Ботев и неговата чета . Своята признателност към героизма и саможертвата на националните герои отправиха кметът Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков, министърът на регионалното развитие и благоустройство, народните представители – Красен Кръстев и Красимир..

публикувано на 02.06.20 в 16:14