Направление Здраве


Намалели са кръводарителите във Видин

Намаление на кръводаряванията, отчитат от Отделението по трансфузионна хематология на видинската болница "Св. Петка". Заради извънредното положение, плановият прием е прекратен. За да покрие нуждите от кръвопреливане за спешни случаи, отделението разчита..

публикувано на 23.03.20 в 17:36

Зъболекарите приемат само спешни случаи

Видинските зъболекари приемат само спешни случаи, обясни председателят на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз д-р Нели Драгинова. Тя уточни, че лекарите по дентална медицина работят съобразно заповедта на министъра на здравеопазването от..

публикувано на 17.03.20 в 13:49

Влошено е снабдяването на аптеките във Видин

Видинските аптеки поддържат запаси от базови лекарства, защото снабдяването е влошено. Някои фирми изпълняват доставки през ден, обясни председателят на Регионалната фармацевтична колегия Николай Тодоров. По думите му, най-търсени са дезинфектантите и..

публикувано на 16.03.20 в 18:39

Д-р Иво Илиев: Необходимо е сериозно отношение към мерките срещу коронавируса

Всеки от нас трябва да спазва определени правила, за да предпази себе си и своите близки от новия коронавирус. Това обясни специалистът по белодробни болести д-р Иво Илиев и апелира за отговорно отношение към собственото и към здравето на другите:..

публикувано на 16.03.20 в 16:47

Виенският бал в София дарява апаратура на болниците във Видин и Лом

С пари от традиционния Виенски бал в София ще бъде закупена апаратура за ранна диагностика на рак на гърдата във Видин и Лом. Идеята на организаторите е още през март новата апаратура да започне работа в болниците на двата града, обясни в..

публикувано на 25.02.20 в 13:50

Безплатно измерване на кръвна захар организира ежемесечно Клуб "Диабет" във Видин

Клуб "Диабет" продължава и през 2020 година провеждането на безплатни измервания на кръвната захар и лекции на теми, свързани със захарния диабет. Двете инициативи са достъпни както за членове на организацията, така и за всички жители на Видин и областта,..

публикувано на 17.02.20 в 17:19
Проф. д-р Николина Огненска

Проф. д-р Николина Огненска: Важно е човек да си прави профилактика на младини, за да има спокойни старини

"Профилактика на здравето  - да открием болестите преди да са се появили". Това е темата на среща на проф. д-р Николина Огненска с жители на Видин. Тя ще презентира иновационни методи в медицината, с които грижата за човешкото здраве се пренася..

публикувано на 17.02.20 в 16:16

Експерт: Коронавирусът не може да оцелее в колет от Китай

Много хора отказват пратки от Китай, защото се страхуват от пренасянето на новия коронавирус. Това е градска легенда, която трябва да прекъснем с адекватна информация, каза експертът на Световната здравна организация /СЗО/ за България доц. Михаил..

публикувано на 03.02.20 в 18:11

Д-р Жоро Николов, кардиолог: Физическата активност укрепва имунитета

Физическата активност качва тонуса на организма и подобрява имунитета. Това каза в предаването "Направление здраве" кардиологът от Белоградчик д-р Жоро Николов и препоръча всеки човек да отделя поне по половин час дневно за спортни занимания или..

публикувано на 13.01.20 в 17:06

Д-р Нели Драгинова: Профилактиката е най-доброто средство за красива усмивка

Въглехидратните храни, като бисквити и вафли, са най-вредни за зъбите, както и газираните напитки. Това са храни, повишаващи киселинността в устата, която е причина за образуване на кариеси, обясни в "Направление здраве" председателят на Районната..

публикувано на 07.01.20 в 10:06