Направление Здраве


Доц. Елена Фиркова: Пародонтитът е лечимо заболяване

Пародонталните заболявания са абсолютно лечими в  21 век , стига да има добра връзка между пациента и специалиста по дентална медицина. Изключително важно е и правилното диагностициране, каза доц. д-р Елена Фиркова, преподавател в катедра..

публикувано на 03.08.20 в 17:55

Д-р Десислава Димитрова: За добро здраве - целесъобразна диета, физическа активност и по-малко стрес

Нездравословното хранене и стресът са главните причини за отключването на Синдрома на раздразненото черво. Състоянието се наблюдава по-често сред млади хора, предимно жени с активен начин на живот. Но това не изключва представителите на силния пол, както и..

публикувано на 30.06.20 в 14:25
Д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина

Д-р Олга Папушева: Българинът не обръща нужното внимание на оралното си здраве

Усложнение на нелекуван навреме кариес е най-честият проблем, с който хората търсят помощта на зъболекаря. Нямаме необходимото внимание към оралното ни здраве, каза в предаването "Направление здраве" д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина с..

публикувано на 23.06.20 в 09:49

Предлагат за почетно звание лекари, работили на първа линия в Лом

Каквото и да се каже за лекарите, работили на първа линия в битката с коронавируса в ломската болница "Св. Николай Чудотворец", ще е малко. Така директорът на лечебното заведение д-р Георги Савков коментира идеята, която се дискутира, микробиологът..

публикувано на 22.06.20 в 17:42

Обучават медицински специалисти за работа с деца с диабет

Обучение за работа с деца с диабет тип 1 ще преминат медицински специалисти от детски градини, училища и социални заведения в страната. Това предвижда проект на "Лайънс клуб" Видин, финансиран от Международната лайънс фондация. Идеята за него се..

обновено на 19.06.20 в 16:02

Психолог: Хранителните разстройства са като епидемия сред младите хора

В последните две години хранителните разстройства буквално са като епидемия сред младите хора. Наблюдава се значително увеличение на тези случаи, предупреди Милена Ташкова, клиничен психолог и директор на организацията "Психодраматична..

публикувано на 08.06.20 в 15:08

Д-р Емилия Елисеева: Мястото на децата е в детските градини

Мястото на здравите деца е в детските градини. При спазване на предписаните мерки, рискове за здравето им няма да има, обясни педиатърът д-р Емилия Елисеева по повод отварянето на детските градини на много места в страната: "Не бих казала, че..

публикувано на 01.06.20 в 18:39

Създават най-голямата видеотека с тренировки и упражнения

Най-голямата видео библиотека с тренировки и упражнения ще бъде създадена по повод Седмицата на физическата активност и спорта /MOVEWeek/, която започва от днес в България и цяла Европа. Видеотеката е отворена за всички, които желаят да споделят..

публикувано на 25.05.20 в 15:11

Диляна Йорданова от Враца с номинация за календара на българските акушерки

Акушерка от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца е сред номинираните за календара на Алианса на българските акушерки. Диляна Йорданова  практикува трудната и отговорна професия от две години. Казва, че работата на акушерките в Спешна помощ..

публикувано на 18.05.20 в 17:30

Д-р Шакилла Нури Попал-Димитрова: Не знам кога ще приключи дежурството ми, но все още имам сила

Един лекар и седем медицински сестри вече два месеца работят в отделението за пациенти с COVID-19 на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" в Лом. Специалистът по инфекциозни болести д-р Шакилла Нури Попал -Димитрова..

публикувано на 18.05.20 в 16:09