Направление Здраве


Д-р Вилхелм Елисеев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ

Д-р Вилхелм Елисеев: Реанимацията на видинската болница е добре оборудвана, нужни са още предпазни средства

Реанимацията на видинската болница никога не е била така добре оборудвана, както е в момента. Осигурени са достатъчно респиратори, необходими за лечението на пациентите с Ковид -19, обясни в предаването "Направление здраве" началникът на..

публикувано на 21.04.20 в 15:58
Д-р Григор Томов, управител на Комплексен онкологичен център Враца

Д-р Григор Томов: КОЦ Враца продължава да лекува пациентите си

В условията на извънредно положение, Комплексен онкологичен център Враца продължава да се грижи за своите пациенти, като стриктно спазва предписаните противоепидемични мерки. Това обясни в предаването "Направление здраве" управителят д-р Григор..

публикувано на 13.04.20 в 17:48

Младежки център Враца с онлайн уроци за здравословен живот

Съвети за здравословен начин на живот в условията на извънредно положение предлага на младите хора и свои последователи Клуб "Здраве" към Младежки център Враца. Какво да бъде храненето ни, докато сме си вкъщи, и как да поддържаме физическата си..

публикувано на 30.03.20 в 14:10

Намалели са кръводарителите във Видин

Намаление на кръводаряванията, отчитат от Отделението по трансфузионна хематология на видинската болница "Св. Петка". Заради извънредното положение, плановият прием е прекратен. За да покрие нуждите от кръвопреливане за спешни случаи, отделението разчита..

публикувано на 23.03.20 в 17:36

Зъболекарите приемат само спешни случаи

Видинските зъболекари приемат само спешни случаи, обясни председателят на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз д-р Нели Драгинова. Тя уточни, че лекарите по дентална медицина работят съобразно заповедта на министъра на здравеопазването от..

публикувано на 17.03.20 в 13:49

Влошено е снабдяването на аптеките във Видин

Видинските аптеки поддържат запаси от базови лекарства, защото снабдяването е влошено. Някои фирми изпълняват доставки през ден, обясни председателят на Регионалната фармацевтична колегия Николай Тодоров. По думите му, най-търсени са дезинфектантите и..

публикувано на 16.03.20 в 18:39

Д-р Иво Илиев: Необходимо е сериозно отношение към мерките срещу коронавируса

Всеки от нас трябва да спазва определени правила, за да предпази себе си и своите близки от новия коронавирус. Това обясни специалистът по белодробни болести д-р Иво Илиев и апелира за отговорно отношение към собственото и към здравето на другите:..

публикувано на 16.03.20 в 16:47

Виенският бал в София дарява апаратура на болниците във Видин и Лом

С пари от традиционния Виенски бал в София ще бъде закупена апаратура за ранна диагностика на рак на гърдата във Видин и Лом. Идеята на организаторите е още през март новата апаратура да започне работа в болниците на двата града, обясни в..

публикувано на 25.02.20 в 13:50

Безплатно измерване на кръвна захар организира ежемесечно Клуб "Диабет" във Видин

Клуб "Диабет" продължава и през 2020 година провеждането на безплатни измервания на кръвната захар и лекции на теми, свързани със захарния диабет. Двете инициативи са достъпни както за членове на организацията, така и за всички жители на Видин и областта,..

публикувано на 17.02.20 в 17:19
Проф. д-р Николина Огненска

Проф. д-р Николина Огненска: Важно е човек да си прави профилактика на младини, за да има спокойни старини

"Профилактика на здравето  - да открием болестите преди да са се появили". Това е темата на среща на проф. д-р Николина Огненска с жители на Видин. Тя ще презентира иновационни методи в медицината, с които грижата за човешкото здраве се пренася..

публикувано на 17.02.20 в 16:16