Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора инстанция на съда потвърди 20 години затвор за Георги Семерджиев

Георги Семерджиев
Снимка: БГНЕС
Софийският апелативен съд потвърди присъдата 20 години затвор, издадена на първа инстанция на Георги Семерджиев, който през юли 2022 година причини катастрофата на столичния булевард "Черни връх", при която загинаха две млади жени - Хариет Стефанович и Христина Дилева.
Това каза за БНР Пламен Димитров - адвокатът на семейството на едно от загиналите момичета.
Решението от късния следобед все още не е публикавано от Софийския апелативен съд, но по информация на БНР то е над 70 страници. 
Тримата апелативни съдии са потвърдили и гражданските искове на роднините на загиналите.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд. 

Георги Семерджиев се намира в ареста.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Министрите разглеждат доклада за бюджета за първото тримесечие

По време на заседание на Министерски съвет (МС) днес служебното правителство ще одобри днес доклад за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на годината. Министрите се събират на заседание и ще осигурят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата. С решения ще се отчуждават имоти за нуждите на..

публикувано на 15.05.24 в 07:24

Планова профилактика на предаватели

На 15 май  от 9 до 17 часа   ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни: БАБЯШКА ЧУКА 4  на честота 87.6 MHz,  ВЕНЕЦ 4 на честота 102 MHz, ВЕНЕЦ 5 на честота 104.3 MHz, ЕЛИСЕЙНА 4 на честота 100.1 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата..

публикувано на 15.05.24 в 07:00

Плевен празнува!

С концерти, изложби, спортни прояви, тържествен ритуал и връчване на почетно звание в Плевен посрещат 15 май – празника на града . Изборът на датата 15 май е свързан с Пролетния плевенски панаир, който започвал в третия понеделник на месец май. Според историците през 30-те години на XX век този панаир е бил без конкуренция в страната по своите..

публикувано на 15.05.24 в 06:45

Кипър ще постигне 100% покритие с оптични влакна до края на 2025 г.

Кипър ще стане първата страна в Европа, която ще покрие 100% населението си с високоскоростни връзки с оптични влакна. Тази цел се очаква да бъде постигната със започващия проект за разширяване на мрежата със свръхвисок капацитет, който трябва да бъде изпълнен до края на 2025 г., обявиха от правителството. С новия мащабен проект в целия Кипър,..

публикувано на 15.05.24 в 05:27
Президентът на Русия Владимир Путин

Владимир Путин подкрепя плана на Китай за конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин е заявил в интервю за агенция "Синхуа", че подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на украинската криза. Пекин има цялостно разбиране за факторите, което стоят зад кризата, посочил Путин пред китайската държавна информационна агенция. Москва остава отворена за диалог и преговори за разрешаване на конфликта, който..

публикувано на 15.05.24 в 05:22
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

Напрежение между Кипър и Ливан заради незаконната миграция

Правителството в Никозия призова във вторник Бейрут да спазва поетите към Европейския съюз ангажименти за справяне с незаконната миграция.  Новото напрежение между двете страни бе предизвикано от искането на водача на "Хизбула" Хасан Насрала ливанските власти да пуснат лодките със сирийски мигранти към Кипър. Лидерът на мощното ливанско шиитско движение..

публикувано на 15.05.24 в 05:15
Блинкън в Киев на 14 май 2024 г.

САЩ ще използват руските активи под своя юрисдикция за възстановяване на Украйна

Съединените щати ще използват руските активи под американска юрисдикция за възстановяването на Украйна, стана ясно от изказване на американския държавен секретар Антъни Блинкън при днешното му посещение в Киев, съобщиха АФП и Ройтерс. Блинкън: Помощта идва в този сложен момент за Киев Улични боеве в град Вовчанск, североизточно от Харков..

публикувано на 14.05.24 в 22:48