Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Смолян започва срещи с жители на отдалечените населени места

Снимка: Галина Стефанова

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта.

В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция. Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, обслужващи съответния район.

Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Кърджали продължава да помага на двойки с репродуктивни проблеми

Само една двойка с репродуктивни проблеми е кандидатствала и ще бъде финансово подпмогната от Община Кърджали в опитите си да се сдобие с дете. Помощта бе отпусната на последното заседание на Общинския съвет. Кметът Ерол Мюмюн каза:

публикувано на 28.04.24 в 16:58

Лудогорец излиза на терена срещу Крумовград

Лудогорец и Крумовград излизат днес един срещу друг в двубой от първия кръг на първа група в плейофната фаза на Професионалната футболна лига. Срещата в Разград започва в 17:45 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов. Победа за Лудогорец ще им донесе 13-та поредна титла в шампионата. Разградчани са на върха в класирането със 75 точки и с..

публикувано на 28.04.24 в 16:53

Очакват решение на Националния съвет на БСП за водач на листа в региона

Областната структура на БСП в Кърджали чака от Националния съвет на партията да посочи водач на листата за парламентарните избори от Девети кърджалийски многомандатен район. След пленума в събота, когато бяха определени водачите, Кърджали остана една от малкото области без обявен такъв.  Социалистите в Кърджалийско вече са определили и подали имената..

публикувано на 28.04.24 в 16:50

Арестуваха ученици и родители за търговия с наркотици в гръцко училище

Арести на ученици и родители за продажба на наркотици в училище са извършени в гръцкия град Патра. В ареста са 19 души за продажба на наркотици в училища в град Патра. Четирима от задържаните са ученици и девет родители, чиито деца са участвали в разпространението на наркотици в училищата. Родителите са обвинени в липса на контрол върху децата, които..

публикувано на 28.04.24 в 13:27
За диагностика на рак на гърдата се използват и нови методи, извън страндартните - мамография, ултразвукова диагностика и магнитно-резонансна томография.

Два месеца ще важат направленията за мамография от 1 юли

Направленията за мамография и ехография на млечната жлеза ще важат за два месеца, а не както беше досега - за месец. Промяната влиза в сила от 1 юли. Това реши Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса на последното си заседания тази седмица Двете високо-специализирани медицински дейности „Мамография на двете млечни жлези“ и „Ехография..

публикувано на 28.04.24 в 11:28

Над 100 състезатели се включиха в пехливанските борби в Кобиляне

Традиционният събор в кърджалийското село Кобиляне тази година отбеляза 60-годишен юбилей. На празника, който се проведе под мотото „Heка бъдем заедно веднъж в годината“, присъстваха жители от околните села, както и изселници от Турция, Белгия, Англия и Холандия.  Сред гостите бяха народни представители в 49-ото Народно събрание, представители на..

публикувано на 28.04.24 в 10:12

Дрифт шоу събира средства благотворително

Клуб "Колите в Смолян" организира поредното благотворително дрифт шоу в помощ на тежко пострадал млад мъж. Днес от 13.00 ч организаторите канят всички родопчани на полигона в село Полковник Серафимово, за да помогнат на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив. Момчето има частично прекъсване на гръбначния мозък след катастрофа. Семейството му пробва..

публикувано на 28.04.24 в 09:59