Български предприемачи ще участват в Европейски парламент на предприятията


Следващият четвъртък, 16 октомври, в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе третото издание на Европейски парламент на предприятията. Организатор от българска страна е Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на Българската търговско-промишлена палата. 17 представители на родния бизнес ще имат възможност да се срещнат с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, с новоизбрани евродепутати и представители на европейски и международни институции.

Целта на форума е да се постигне по-добро разбиране от страна на европейските законодатели на проблемите, с които се срещат предприемачите от различните европейски страни.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов определи четирите области, които ще се обсъждат приоритетно - интернационализация, умения и човешки ресурси, финансиране, енергия.

За втори път участие в тазгодишното издание на Европейския парламент на предприятията ще вземе и Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата. „Моите очаквания са да поставим въпросите, които касаят бизнеса. Най-вече намаляване на бюрокрацията в европейските институции, защото това тегне на бизнеса и бюджета. Друг важен акцент е възможността за контакти с всички страни-членки на Европейския съюз и с техния бизнес“, казва Янчо Янев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!