Европейският парламент за свободата на словото, сигурността и ефективността на еврофондовете



След терористичната атака в Париж, реакциите на депутатите от Европейския парламент не закъсняха. В понеделник в Страсбург след като запазиха минута мълчание, политическите групи направиха изявления. „Не трябва да позволяваме страхът, антисемитизмът, ислямофобията и омразата да подкопават основните ни ценности: свободата на словото и свободата на печата, толерантността и взаимното уважение“, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

Свободата на словото е сред най-големите постижения на универсална ценност и гарант за демокрация и поддържането на мира във всяка страна членка на Европейския съюз“, подчерта евродепутатът Андрей Ковачев.

  Свободата на словото, сигурността и ефективността на еврофондовете са основни задачи  на  европейското развитие. Като председател на комисията по регионална политика, евродепутатът Искра Михайлова съобщи, че към момента за целия ЕС  от 300  програми,  одобрените са 130.  По този повод  на 19 и 20 януари  предстои изслушване на комисар Крецу. Целта е да се динамизира работата по утвърждаване на всички оперативни програми и ефективно  да се осъществява  еворепйската кохезионна политика.

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!