ЕК предприема нови мерки в борбата с младежката безработица, обявява и фотоконкурс „Европа в моя регион“


Броят на младежите между 15 и 25 години, които не работят, не учат или не са на стаж, тревожно нараства, особено в страните членки на ЕС с най-големи трудности в съфинансирането на европейските програми. Борбата с младежката безработица е сред първостепенните задачи за Европейската комисия. Основен механизъм за справянето с безработицата е „Гаранция за младежта“, обясни евродепутатът Момчил Неков и допълни, че възможностите за добра професионална подготовка и стажове помагат на младите хора да придобият необходимите умения и способности за успешна реализация на пазара на труда. Европейската комисия целенасочено работи за по-добро предлагане на стажове, както и за подобряване на качеството и обществения им престиж. Благодарение на тях 140 000 души ще могат да получат професионална подготовка в някои от най-големите компании в Европа.

Европейската комисия обяви и фотоконкурс на тема „Европа в моя регион“, който има за цел да привлече вниманието към проекти, получили финансиране в рамките на регионалната политика на ЕС. На снимките трябва да се виждат табела /постер/ или билборд с информация за финансирането и флагът на ЕС, съобщи Петър Петров, говорител на представителството на Европейската комисия в България.

В конкурса могат да се включат всички пълнолетни граждани на Европейския съюз, както и граждани на държавите кандидат-членки за Европейския съюз.

Конкурсът “Европа в моя регион“ се провежда чрез Facebook страницата на Европейската комисия. Общо 3 снимки ще бъдат отличени и наградени, а победителите ще получат пътуване за двама до Брюксел по време на Европейската седмица на регионите през октомври. Фотоконкурсът започна на 22 юни. Крайният срок за изпращане на снимките е 28 август 2015г.

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!