ЕК с два конкурса за европейските градове, а Представителството на ЕК и Информационното бюро на ЕП в България обявиха фотоконкурс „30 години знаме на ЕС“


Европа трябва да се грижи за своята ценна природна среда. За да насърчава усилията на европейските градове за подобряване на градската среда, ЕК обяви два конкурса - „Зелена европейска столица“ – 2018 и „Европейско зелено листо“ – 2016.

С наградата за Европейска зелена столица се отличават градовете с население над 100 000 души, които правят най-много за съобразяване на градския живот с околната среда. Годишното отличие има за цел да насърчи европейските градове да предприемат действия, за да станат по-привлекателни и здравословни места за живот, работа и туризъм.

Конкурсът „Европейско зелено листо“, отворен към градове с население до 100 000 души, оценява труда и успеха за постигане на „зелен растеж“. За конкурса говори Калина Върбанова от Представителството на ЕК в България.

Официалната емблема на Европейската общност, синият флаг с 12 звезди, одобрен през 1985 година се превръща в символ на европейското единство.

Представителството на Европейската комисия и Информационното бюро на Европейския парламент в България организират фотоконкурс по повод 30-годишния юбилей на знамето на Европейския съюз . Надпреварата ще се проведе онлайн, а целта е да се покаже със снимки ролята на ЕС в живота ни. Крайният срок за участие е 30 септември. Бойко Благоев от Информационното бюро на Европейския парламент в България дава повече информация за конкурса.


Въпросът с нелегалната емиграция беше доминираща през изминалия политически сезон в ЕП. Той ще остане актуален дълго време в големия европейски разговор. Проблемът е икономически в краткосрочен план, в дългосрочен – религиозен, етнически и ценностен“ - Ангел Джамбазки, евродепутат.

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!