Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в Пернишко за празниците

Снимка: БНР

Засилено полицейско присъствие ще има в Пернишко заради празниците, съобщиха от ОДМВР. Целта е да се гарантират общественият ред, сигурността и безпроблемното придвижване на гражданите.

Екипи на Пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения по най-натоварените участъци в градовете, в районите на питейни заведения, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия. 

В дните до 7 май организацията на движение ще бъде съобразена с трафика. Планирани са специализирани полицейски операции за неправоспособни водачи, както и за алкохол и наркотици.

Засилено полицейско присъствие около храмовете ще има през цялата седмица, предхождаща Великден, както и на самия празничен ден. Засилено ще бъде присъствиeто и в районите на пазарите и тържищата, големите търговски обекти и на местата, предвидени за събиране на много хора. 

Икономическа полиция ще следи за нерегламентирана търговска дейност и съвместно  с Областна дирекци по безопасност на храните ще извършва проверки в търговски обекти.

Проведени са срещи с Регионалното управление на образованието за предстоящи групови пътувания на ученици, за да бъдат проверени всички водачи относно правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на автобусите.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна