Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аудиторията на Българското национално радио постига нов връх през януари

БНР

За трети пореден месец групата програми на Българското национално радио бележи ръст в аудиторния дял. Със стойност от 18,7 % резултатът от януари 2019 подобрява рекорда от предходния месец декември и е най-високата стойност, отчетена през последните години.

Програма „Хоризонт“ отчита през януари аудиторен дял от 10,4 %, който я нарежда на трето място сред най-слушаните радиа в страната.

Високите стойности за програма „Христо Ботев“ от края на 2018 г. продължават и в първия месец на 2019 г. Отчетеното през януари е много над стойностите от същия месец на миналата година.

Над отчетеното през януари 2018 са и резултатите на регионалните програми Благоевград, Видин, Варна, Шумен и Кърджали. Аудиторният дял на Радио Видин през този януари е близо три пъти по-висок от отчетеното в първия месец на 2018 г. Това я прави и втората най-слушана сред програмите на БНР.  Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, резултатът на Радио Видин го нарежда на девета позиция сред всички радиа в страната.

Анализираните данни са събрани и обработени от Ipsos България, а разпространението им е предоставено на Nielsen Admposphere Bulgaria. Извадката е представителна по регион, възраст, пол и големина на населеното място. Данните за месец януари се отнасят за периода 1-27 януари 2019 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!