Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финал на ХХХХ Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ на 18 юни в БНР

Кои са отличените в ХХХХ Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри 2023“ ще стане ясно на 18 юни, неделя, между 9 и 11 часа. Церемонията ще се състои във Второ студио на БНР и ще се излъчва пряко в ефира на националната програма „Христо Ботев“.

Деца от цялата страна и българчета от чужбина участваха в юбилейното издание на Конкурса „Искри“ с близо 300 произведения в различни жанрове и с различна тематика. С трудната задача да избере сред тях 25 финалисти се ангажира жури с председател Митко Новков и членове Петя Кокудева, Радостина Николова, Цвета Брестничка и Белослава Димитрова. Тези авторитетни и обичани творци ще подкрепят младите автори на церемонията.

И тази година ще бъдат присъдени две специални парични награди, за проза и поезия, на името на детската поетеса Радка Станимирова. Те ще бъдат връчени от нейната дъщеря Неда Станимирова.

Министерство на образованието и науката ще отличи със специална награда група учениците от българо-австрийско училище "Проф. Иван Шишманов" във Виена, участвали в юбилейното издание на Конкурса с творбата „Стихове в спиралата на Фибоначи“.

Водещи на церемонията ще са актьорът Мариан Бачев и журналистът от националното радио Мария-Мира Христова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!