Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи през август

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август.

Уникалните потребители на сайта bnr.bg през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по GemiusPrism) и 2 074 586 (по Google Analytics 4). Порталът на БНР се нарежда в ТОП 10 на онлайн медийните компании, както и в ТОП 10 на медийните издатели, като само за месец (август) има ръст в пазарния дял на радиото с 9% - от 23% на 32%.

Ръстът на bnr.bg – от началото на годината досега – е с над 300 000 уникални потребители. А за период от 18 месеца, откакто беше създадена новата дирекция "Дигитални програми", интернет порталът се изкачи с цели 18 позиции - до първото място през август 2023.

В същото време каналът "БНР Подкасти" в YouTube, в който от месец май се разпространяват новосъздадените видео плейлисти на националното радио, вече е гледан от над 1 милион потребители, като съществено расте младежката аудитория.  

Най-популярна сред потребителите е видеопоредицата "Патрулът", която се реализира съвместно със Столичната дирекция на вътрешните работи. Другите са „Тестът на Флора“, „Туристът“, „Гласовете на радиото“ и „По следите на енергийният преход“, съвместно с WWF България.

От 18 септември, всеки понеделник в 20:30 ч. каналът "БНР Подкасти" в YouTube започна да разпространява и видео подкаста "Президентът говори", който аудиторията може  да гледа интервюта с четирима държавни глави: Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев. Проектът е съвместна продукция на БНР, БНТ и анализаторската платформа Idealisti.bg.

По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!