Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски празник в БНР по случай Деня на музиката и поезията

Входът е свободен

Снимка: Булфото

На 29 септември, петък, от 10:30 часа БНР кани най-малките си почитатели на детски празник по случай Деня на музиката и поезията в двора на радиото. Събитието е с вход свободен.


Вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова ще изнесе концерт с детски песни, с които ще отправят поздрав по случай световния ден на музиката и поезията 1 октомври.

Илина Тодорова

Куклената актриса и водеща на предаването "Ние, децата" по Радио София Мария Бояджиева е подготвила много игри и изненади за най-малките. 

Ангелина Грозева, Андриян Асенов и Мария Бояджиева - водещи на

По случай празника на поезията специален гост на събитието ще бъде и авторката на детски стихове и текстове на детски песни Моника Стоянова, която ще представи на децата свои творби.

Международният ден на музиката има над 40-годишна история. Празникът се провежда за първи път през 1974 г. по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО и се отбелязва вече в 120 страни. Световният ден на музиката подкрепя популяризирането на това универсално изкуство в името на идеалите на ЮНЕСКО за мир и приятелство между хората. В България същата дата 1-ви октомври е приета за празник и на поезията. Целта на този празник е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия.

Още за събитието: https://www.facebook.com/radiodecabnr


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!