Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваканция, изпълнена с романтика и екзотика, при това толкова достъпни

Паркът в двореца "Врана"
Снимка: БГНЕС
Какво е хероон? Когато идем до Стрелча за празника на града, може посетим и един от херооните у нас - Жаба могила. Колцина са туристите по света, които имат на една ръка разстояние и хероон, екопътеки, минерални води, прохладата на планината и още много други атракции? А дали не мечтаете за екзотика и романтика сред лирови дървета, магнолии, канадски дъбове?
Знатни особи от европейските кралски фамилии тръпнели в очакване да се разходят по дворцовите алеи. В езерото била скрита другата красива тайна на това очарователно място: гигантската водна лилия Виктория. Когато нейните многобройни цветове се разтваряли, дамите и кавалерите онемявали от възторг. Ами времето, в което набирали сила шишарките на иглолистните видове? Представяте ли си екземпляр от 30-сантиметрова шишарка. И къде се намира всичко това? На друг континент или в някоя далечна страна, за която ще трябва да събирате повече пари за билет, да мислите за скъпи нощувки, невъзможни цени? Няма да се наложи. Добре дошли в парк-музей "Врана" в пределите на София.
Ако пък толкова ви се прииска да попътувате из различни географски ширини, да изкачвате там планински върхове или да обикаляте по дървени пътеки над необичайни блатисти терени, предложението е за Шведска Лапландия.
По публикацията работи: Петра Талева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна