Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дори и да има флашка със запис на Борисов, Първанов и Петков, тя ще е незаконна


Последният скандал, свързан с нечие подслушване, всъщност е говорене за флашки, каза в редовния си коментар в предаването „От петък до петък“ журналистът Силвия Великова:

Това, което предстои да се случи, ще дойде от ДАНС. Първият разпит би трябвало да бъде на Кристина Патрашкова, за да каже дали има такава флашка. От това ще зависи какво ще се случи нататък. Като се абстрахираме от политическия ефект, който очевидно се търси сега покрай проекта АБВ, никой не може да забрани на Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков да говорят където си искат и каквото си искат.


Според Силвия Великова дори и да се окаже, че има флашка със запис на тримата, тя ще е незаконна:

Разбрахме, че маниерът на Прокуратурата е като има незаконни флашки, да не им обръща особено голямо внимание. Това, че работата е възложена на ДАНС, е доста интересно, както и ако има такъв разговор - по какъв начин е записан. На мен лично ми е интересно дали разпитите ще бъдат скрити, защото се наблюдава маниер на Прокуратурата – едни разпити биват контролирано огласявани, за да могат всички медии да отидат да ги отразят, а разпити на хора, които не искат да бъдат показвани, заобиколени с микрофони на фона на Следствието - за тях информацията изтича постфактум.


Изглежда Бисер Миланов - Петното е спрял да подкрепя контрапротестиращите и в този смисъл е неудобен и трябва да бъде отстранен
, коментира още един казус от седмицата Силвия Великова:

Утре Районният съд най-вероятно ще го задържи и истината е, че тук няма да има много хора, които да оспорват, че това е редно. Въпросът е дали 6 месеца е разумен срок за разследване на една закана за убийство, която очевидно е станала на публично място и има свидетели, но по нея не се е работило, защото едва сега му се повдига обвинение.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна