Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приходите от данъчно-осигурителни вноски в Ловешка област през 2013 година са с 6 милиона лева повече от предходната година

С шест милиона лева повече  са приходите от данъчно-осигурителни вноски в Ловешка област през миналата година. Офисът на НАП в Ловеч е събрал общо 75 милиона лева.

Изпълнението на плана за  миналата година е 106 на сто. Постъпленията от данък върху  добавената стойност за годината са над 11 милиона лева, а от  корпоративни данъци  - почти 5  милиона лева. Известно изоставане от прогнозите се отчита при данъка върху  доходите на физическите лица от трудови правоотношения.

Причините са свързани с въвеждането от началото на 2013-а г. на  единната сметка и с факта, че вноските за данък върху доходите по този повод през годината са били 11, а не 12. Значително  преизпълнение има от данъка върху доходите на физическите лица по гражданските договори и от авансови вноски на едноличните търговци и свободните професии. От данъци върху доходите на физически лица  са събрани почти 13 милиона лева. Постъпленията за социални и здравни вноски за периода са близо 42 милиона лева. През 2013-а г. възстановеният ДДС е 13,5 милиона лева, като в края на годината няма невъзстановен в срок данък.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна