Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждански организации се обявиха срещу изгражденето на автомобилен път по трасето на Околовръстната жп линия на София

| обновено на 01.02.14 в 19:43

Граждански организации се обявиха срещу изгражденето на автомобилен път по трасето на Околовръстната жп линия на София. Те се събраха в квартал "Хладилника", на спирката на автобусите за Витоша, която ще бъде заличена от новото трасе. Според хората, ЖП инфраструктурата може да бъде използвана, а не заличена, а проектът за кръстовище на две нива на мястото толерира само автомобилния транспорт за сметка на всички останали.

Собственици на земи в столичния квартал Бояна също излязоха на протест срещу строежа на спортна база върху техни имоти. Те заплашиха да легнат пред багерите. Машини и работници не се появиха на строителната площадка. Спорната земя е част от резиденция Бояна и за нея собствениците и техните наследници не са получили обезщетения въпреки документите си за собственост. В момента са в ход съдебни дела и обжалвания, което, по закон, не позволява строителство, възмущават се хората.
От Българския футболен съюз припомниха, че са спечелили проект за тренировъчна база за 15 милиона лева, изцяло финансиран от УЕФА. Към момента тези пари стоят неусвоени и има опасност да бъдат загубени, въпреки че съюзът разполага с всички необходими документи за строеж и са изчакали приключването на спора между гражданите и държавата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна