Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се провежда форумът "Правителство - бизнес: Рестарт на икономиката, растеж, стабилност, инвестиции"

Снимка: БГНЕС

Национален форум "Правителство - бизнес: Рестарт на икономиката, растеж, стабилност, инвестиции" ще се проведе  в столицата. Срещата се организира по инициатива на министър-председателя Пламен Орешарски. От страна на кабинета ще участват 11 министри. 

Орешарски ще отговори лично на въпросите на бизнеса. В писмото-покана към деловите среди той отчита като вече изпълнени ангажименти, поети от него преди изборите - за запазването на валутния борд, на данъчните ставки, стабилност, предвидимост, бързо възстановяване на ДДС. Налична е и стратегията за намаляване на административната тежест.

На базата на изпълнените обещания Орешарски организира днешната среща, за да се потърсят нови възможности за растеж и стабилност на икономиката след тежките години на криза. На дискусия ще се подложи и идеята за създаването на специална програма за реиндустриализация на икономиката, която да реши конкретни проблеми на сектори и фирми.

Очакването от общата дискусия е постигането на консенсус по мерките на правителството за развитие на икономиката.

За участие във форума са поканени и всички бизнес организации, синдикатите, браншови съюзи, представители на БНБ.

В рамките на четири тематични панела – "Визия за икономиката на България", "Икономическа и социална политика", "Регионална политика и развитие" и "Земеделие".

На въпроси ще отговарят вицепремиерите Даниела Бобева, Цветлин Йовчев, министрите Петър Чобанов, Драгомир Стойнев, Хасан Адемов, Десислава Терзиева, Данаил Папазов, Искра Михайлова, Димитър Греков, Ангел Найденов, Анелия Клисарова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна