Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фараж: Великобритания е превзета от чужденци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на британската националистическа Партия за независимост Найджъл Фараж заяви, че Великобритания е превзета от чужденци. В една от най-яростните му критики към емиграционната политика на правителството Фараж заяви, че масовият наплив от емигранти е накарал някои британци да смятат, че части от страната са им чужди. Той допълни, че някои хора намират Великобритания за „непознаваема”  и те не искат да я оставят в този вид на децата и внуците им.

В интервю, разпространето от медиите, лидерът на Партията за независимост споделя как наскоро се качил на влак от Лондон до Кент и трябвало да се вози няколко спирки, докато най-сетне чуе английска реч. Коментарите на Фараж идват на фона на последните шокиращи данни за увеличение на нетната емиграция с 30 на сто до 212 000, което поставя под съмнение обещанието на премиера Дейвид Камерън да я ограничи под 100 000 преди общите избори през 2015 година.

Според статистиката, броят на българите и румънците за последната година се е увеличил три пъти в сравнение с предната година. Данните се отнасят за периода септември 2012 – септември 2013 година. Министърът на икономиката Винс Кейбъл заяви по повод данните, че те са добра новина, тъй като това означава, че по-малко британци напускат страната, защото намират работа, но думите му не бяха приети сериозно дори от някои членове на правителството.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна