Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски министър критикува богатите в подпомагане на масовата имиграция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият британски министър на имиграцията Джеймс Броукеншър обвинява по-заможните семейства и едрия бизнес в извличане на ползи от вълната от чуждестранни работници във Великобритания. 

В първата си реч като министър днес консерваторът Броукеншър се очаква да заяви, че богатият градски елит от средната класа на практика е подпомогнал масовата имиграция с търсенето на евтина работна ръка и услуги. Освен това той ще обвини заможните семейства и едрия бизнес в извличане на ползи от последната вълна от чуждестранни работници на Острова, за разлика от обикновените трудови хора, които понасят ударите от имиграцията. 

Министърът на имиграцията е поканен днес да участва в конференция от мозъчния тръст „Демос”. Речта на Броукеншър идва в момент на задълбочаване на разцеплението по въпросите на имиграцията с коалиционните партньори от Либерал-демократическата партия. Министърът на икономиката Винс Кейбъл се очаква да контрира думите на Броукеншър с твърдението, че Великобритания има нужда от имигранти, защото те са едни от „най-динамичните и изобретателни” работници в икономиката. 

Политически наблюдатели смятат, че с речта си Броукеншър цели да сближи Консервативната партия с гласоподавателите от работническата класа, които са сред най-недоволните от имиграцията и се изкушават да гласуват за националистическата Партия за независимост на следващите общи избори догодина.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна