Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан обеща премии за тютюнопроизводителите като компенсация за ниската изкупна цена на тютюна

Снимка: Жоро Александров

Председетелят на ДПС Лютви Местан обеща премии за тютюнопроизводители като компенсация за ниската изкупна цена на тютюна и повече пари за малките земеделски производители от догодина. За целта, хората трябва да гласуват на предстоящите европейски избори, каза Местан.

Ще компенсираме по-ниската изкупна цена на тютюна тази година със завишени премии, национално доплащане. Не два, а три лева на килограм. Това просто не е обещание, това е новата политика на новия кабинет, който обърна очи към проблемите на Родопа планина. И най-голямата новина, заради която настоявам много сериозно да помислите и така да гласувате на 25 май, трябва да имаме много силен глас в Европа, защото от Европа зависят много проблеми - през следващите седем години, считано от първи януари, акцентът пада върху малките производители, тези, които обработват от пет до десет декара земя, а това са всички родопчани, ще получават  до 1 250  евро годишно. Затова е просто необходимо да се регистрирате като земеделски производители.

Лютви Местан присъства в доспатското село Барутин на традицонния възпоминателен митингв памет на жертвите на възродителния процес преди 42 години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна