Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свещеници и имами в Смолянско започнаха превантивна кампания сред местните хора за запознаване с основните причини за пожарите и последствията от тях

Снимка: БГНЕС

Свещеници и имами в Смолянско започнаха превантивна кампания сред местните хора за запознаване с основните причини за пожарите и последствията от тях. Няколко инициативи за намаляване на пожарите са предприели и от Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи комисар Красимир Шотаров:

При обучаването на всички доброволни групи, които имаме изградени на територията на областта, нашият анализ показа, че най-често пострадалите и загиналите са възрастнихора. През последните две години активно сме включили в нашата съвместна работа Мюфтийството и Архиерейското наместничество в Смолян. Благодарение на тях имаме обратна информация. Много повече хора възрастни разбраха, че не трябва да палят ливадите и нивите и ако видят пожар, да бягат, тъй като се оказва, това е най-честата причина. Запали ли се пожарът, възрастните хора се притесняват и се страхуват, че едва ли не някой ще ги вкара в затвора, като ги види, че са там, започват да гасят по най-бързия начин, в резултат на което се нагълтват с отровни вещества и загиват.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна