Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Торд Густавсен, Ана Велинова (Гергана) и Тивъри Корпорейшън и още - в Слънчев джаз+ тази вечер

Торд Густавсен

Първо предаване в началото на 22-рата година на предаването с  Увертюра от последния албум на първия гост, открил преди точно 10 години Джаzz+ фестивал: Торд Густавсен. Нов инструмент - саксофон - се включва както в неговото трио, така и в бенда на Пат Матини, (пре)връщайки го в Юнити груп. Парчето им Генеалогия е и един от възможните преводи на името на току-що излезлия им албум (Kin).

Следват две композиции от новия диск на една от най-успешните български джаз-вокалистки в Северна Америка - Ана Велинова, известна у нас с истинското си име Гергана. Втората й песен - Estate - звучи и във версията на Винисио Капосела, сънародник на автора й Бруно Мартино. Втората част на предаването е с още две изпълнения на Тивъри Корпорейшън от бразилския им албум в годината на Мондиала.

В аванс към предстоящото гостуване на Джаз+ на фестивала Джаз под ябълковите дървета в Кутанс - изпълнение на дуото, събрало единодушните овации на френските ни колеги: Венсан Перени и Емил Паризиен. Финалът е класически - Виенска кръв на Щраус с Виена Арт Оркестра .

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, 6 април, в 21:00 ч.,на честотите на Радио София или онлайн тук.

Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна