Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за двойното убийство в Джебел ходил на пазар с откраднатите пари

  Окръжната прокуратура в Кърджали поиска постоянна мярка „задържане под стража” за 18-годишния Мерт Мехмед, обвинен в убийството на младата майка и 7-годишната й дъщеря в Джебел. Очаква се искането на магистратите да бъде разгледано от окръжния съд утре. Срещу 18-годишния ученик е повдигнато обвинение за убийство на повече от две лица, едното от които малолетно, извършено по особено жесток начин.

Случаят в Джебел беше разкрит за по-малко от денонощие. Разпитани са 11 души, сред които задържаният Мерт и бившият съпруг на убитата. Ученикът е направил пълни самопризнания пред съдия. Двете убийства са извършени вероятно в нощта на 20-и срещу 21-и април. В жилището е проникнато през терасата. Взети са 250-300 лева, два джиесема, а с парите момчето си е купило нов телефон и маратонки. В деня след убийството той и майка му са били на пазар по магазините. Това разказаха на обща пресконференция окръжният прокурор Светлозар Лазаров и директорът на полицията Петко Деведжиев.
Светлозар Лазаров каза:

Основното ни доказателство беше проведеният следствен експеримент, след това  посоченото от него оръжие, скрито зад гардероба в жилището му, брадвата с кръв  и косми по нея, ключовете от апартамента и най-вече неговите самопризнания.
   Деведжиев отбеляза: Вижте каква асоциалност, какъв примитивен начин на мислене. За мен е ужасяващо, че не видях в очите на този човек грам желание да преосмисли това, което е направил.
По случая са назначени десетки експертизи, включително за наркотици и ДН- профили. Възможно е Окръжната прокуратура да преквалифицира обвинението срещу Мерт в по-тежко - грабеж и убийство. Той има една присъда за кражба и 6 висящи досъдебни производства. Окръжният прокурор заяви, че е възможно да поиска  присъда доживотен затвор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени