Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Дебати по вота на недоверие - заговор срещу България

Снимка: БГНЕС

Разискването на вот на недоверие непосредствено преди евровота ще навреди на избирателите - коментира в изявление Мая Манолова. БСП не е против дебати по темата, но в спокойна парламентарна обстановка, обясни Манолова.
 
Любов по време на холера, защото това няма да бъде дебат, а скандал, неуважение към избирателите. Представете си как ще изглежда дебатът по вота - политическо джафкане вместо сериозни аргументи, които допълнително ще отвратят избирателите от предстоящите европейски избори. Това не е просто сценарий, това е заговор срещу България, срещу българското правителство и срещу българските граждани.

От БСП са сигурни, че ГЕРБ ще загуби дебатите по вот за енергетиката. Председателят на парламента ще спази закона и ще насрочи дебати, ако вотът бъде внесен утре, както са обявили от ГЕРБ, каза Мая Манолова, но изрази съмнение че в парламентарната зала ще има кворум.
Мисля, че е отговорно спрямо българските граждани кампанията да продължи. Тя е в най-горещата си фаза. Не съм сигурна, че всички ще могат да отменят своите ангажименти, за да изпълнят препоръките и указанията на Иво Прокопиев, смята Манолова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени