Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат от Британската партия за независимост е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новоизбран депутат от Британската партия за независимост (ЮКИП) призна, че неговият бизнес е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерила по-подходящи местни кадри. 

Натан Джил, който бе избран от привържениците на ЮКИП да представява Уелс в Европейския парламент, призна, че фирмата му е взела на работа източноевропейци и филипинци, които е настанила в мизерни условия, но смята, че това не е в противоречие с антиимиграционната политика на неговата партия.

Натан Джил е управител на няколко домове за социални грижи и има семеен бизнес, който подпомага местната община. Той призна, че наемането на чужденци може да не изглежда добре за политик, който се застъпва за антиимиграционната политика на ЮКИП, но неговата семейна фирма не е успяла да намери местни хора, които да свършат работата. Натан Джил освен това изтъкна, че партията му не иска да спре всички имигранти, а само да ограничи бройката. По повод на настаняването на работниците в мирезни жилища, той каза, че това е само временна мярка, докато те си намерят нещо по-подходящо.

Джил дори заявява в интервю за местния вестник "Уестърн мейл", че завижда на работниците за осигуреното им качество на живот, тъй като им удържал само 50 паунда седмично за престоя, при положение че те заработвали 200-300 паунда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна