Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гардиън": Българите са най-недоволни в ЕС от социалния и семейния си живот

Снимка: БГНЕС

Българите са най-недоволни от своя семеен и социален живот в целия Европейския съюз, показва ново проучване, публикувано във вестник "Гардиън”.

Британската национална статистика обобщава серия от анкети в страните от Европейския съюз, като основната от тях е за това доколко представителите на отделните нации общуват със съседите си и се чувстват близки с тях. По този показател Великобритания е в дъното, като само Германия е с по-лоши данни. Най-общителни със съседите си са кипърците, а българите са на доброто осмо място.

Когато става дума обаче за това, доколко жителите на отделните страни са доволни от семейния и социалния си живот, България е в дъното и на двете класации. Кипърците отново са начело като удовлетворение от семейния живот, а датчаните са най-доволни от социалния си живот. 

Словенците се чувстват най-сигурни, когато се прибират вкъщи късно през нощта, за разлика от литовците. А най-доволни от условията за живеене са финландците, като в дъното на класацията по този показател са латвийците. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна