Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: Не може всичко, ставащо в живота, да бъде ограничавано само със заплаха за лишаване от свобода

Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви в пловдивското село Граф Игнатиево, че ще разговаря с ръководителите на парламентарните групи заради липсата на кворум, но отказа да прогнозира дали до разпускането си парламентът ще заседава:

Нека всяка парламентарна група и всеки отделен народен представител да си направи ясна сметка от това бездействие - блокиране на Народното събрание, какви последици произтичат.

Според Михаил Миков има неотложни решения, които това НС трябва да вземе до разпускането си .

Днес трябваше да приемеме ратификация на взаимни споразумения със Световна банка, които са свързани с пътищата, с водоснабдяването, с отпускане на тези средства, които едва ли ще се харчат от това правителство, но ще се харчат от България. Забавянето им може да доведе до там, че да не се сключат тези споразумения.

Относно промените в Наказателния кодекс, предложени от БНБ и внесени в парламента от депутата от ДПС и председател на бюджетната комисия Йордан Цонев, предвиждащи разпространителите на информация за банките, която може да доведе до паника сред населението, да се наказват със затвор между 2 и 5 години Миков заяви, че не бива да се абсолютизира ролята на наказателното право.

Не може всичко, което се случва в нашия живот, да бъде ограничавано, спирано единствено и само със заплаха от наказанието лишаване от свобода. Защо след като Централната банка има възможността да налага солени глоби, 10, 20 000 лева затова, което се е случило, не е използвала този механизъм досега.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна