Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 20 и 30 на сто е намалението на цените по Северното Черноморие

Снимка: БГНЕС

Между 25 и 40 на сто е намалението на цените по Черноморието от 1-ви септември и включва различни промоционални предложения.

Според категорията и разположението на хотелите в "Слънчев бряг" цените падат с 25 до 40 на сто, цената за олинклузив почивката обаче се запазва, каза Веселин Налбантов от Съюза на собствениците в комплекса. Той заяви, че не се очаква удължаване на летния сезон и коментира неговото протичане: 

Сезонът не беше лош. Беше един добър сезон и може би, още не са ясни тези прогнози. Не може да се унифицират всички хотели как работят, но беше един добър сезон. Няма такъв генерален спад на туристите и всеки, който казва някакви цифри, спекулира.

Между 20 и 30 на сто е намалението на цените по Северното Черноморие, като от средата  на септември се очакват още по-добри ценови предложения. Предвиждат се промоции от 7 нощувки на цената на 6 или 14 на цената на 11, каза Георги Щерев от Съюза на хотелиерите на "Златни пясъци". Заради влажното лято и политическата ситуация в Русия и Украйна той определи сезона като напрегнат: Накрая, някои от хотелите отчитат резултат около миналата година, други малко по-нисък, но основно мога да кажа: напрегнат сезон. За съжаление, големите туроператори не са планирали чартърите до края на септември и началото на октомври. Мисля, че това е краят за тази година.

В "Албена" цените са намалени между 15 и 20 на сто, посочи търговският директор Маргита Тодорова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна