Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция заяви, че още не са изпълнени условията за доставка на хеликоптероносача "Мистрал" за Русия

Франция заяви, че още не са изпълнени условията за доставка на хеликоптероносача "Мистрал" за Русия. С това тя опроверга твърденията на Москва, че е получила покана за поемането на военния кораб в средата на ноември.

Условията за доставка на първия военен кораб "Мистрал" на Русия "засега не са налице", това заяви пред РТЛ френският министър на финансите Мишел Сапен. Очакваме в Украйна ситуацията да предразполага към нормализиране и успокояване на напрежението, за което Русия да играе положителна роля. До известна степен има подобрение, но още имаме и причини за безпокойство, отбеляза министърът, отказвайки да споменава конкретни дати.

Още вчера Франция опроверга твърденията от руска страна, че първият хеликоптероносач, "Владивосток", ще бъде предаден на 14-и ноември. Във вторник френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан заяви, че окончателното решение на президента Франсоа Оланд за сделката с Русия се очаква през ноември. Президентът бе обвързал доставката на "Мистрал"-ите с цялостното изпълнение на мирния план за Украйна и прекратяването на огъня между украинската армия и проруските сепаратисти.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна