Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загиналият работник в Банско е бил нает без трудов договор

Загиналият в четвъртък работник в Банско е бил нает без трудов договор. По първоначална информация, събрана от Инспекцията по труда, без договори са били и другите двама мъже, извършвали изкопни работи по реконструкция на водопроводната мрежа в курорта.

До късно в четвъртък вечерта са работили инспекторите от Областна дирекция "Инспекция по труда" и служителите на полицията. Иззета е цялата налична документация на основния изпълнител на обекта "Балканстрой", както и договорите с подизпълнителите. Фирмата, работила в този участък, е "Царевец" ООД с адрес в едноименното село на община Мездра.

В петък ще бъде разпитан управителят на фирмата Косто Иванов. Груби нарушения на технологичните изисквания при изкопни работи и липса на предпазни средства за работниците са констатирани от проверката досега.

Инспекцията по труда ще разследва колко подизпълнители са наети от началото на изпълнението на проекта по реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа в Банско, който се финансира по ОП "Околна среда" и е на стойност 89 млн. лева.

В края на миналата година кметът на община Банско Георги Икономов сигнализира, че проектът е пред провал заради безотговорно отношение на изпълнителя. Много подизпълнители също се оплакаха, че не получават договорените суми за извършена дейност. Тогава фирмата пое ангажимент да приключи дейностите в срок до края на октомври тази година.

В петък ще бъде погребението на загиналия работник - 58-годишният Никола Лефтеров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна