Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите от една седмица френски фермери блокираха пътищата от Германия и Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестиращите от една седмица френски фермери блокираха пътищата от Германия и Испания, недоволни от ниските изкупни цени на своята продукция.

Продължаващите цяла седмица протести на френските фермери засегнаха съседните страни Германия и Испания. Близо 1500 животновъди са се стекли в областта Елзас, за да блокират навлизането на германски стоки. Според радио "Франс Бльо" редици от трактори са преградили шест моста на Рийн, свързващи Франция с Германия. Блокадите започнаха късно снощи и ще продължат до ранния следобед. Вчера фермерите бяха преградили магистралата, свързваща с Испания, и претърсиха десетки камиони за вносни земеделски стоки.

Животновъдите, които протестират срещу ниските изкупни цени на месото и млякото, не се успокоиха от спасителния план, приет спешно от френското правителство, който им обещава помощ от 600 милиона евро.

Френското земеделие са задушава от административните пречки и конкуренцията на вносни стоки от страни, където правилата са различни от френските, заявява в съобщение федерацията на фермерите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна