Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задръствания с дължина стотици километри в първия ден от август във Франция

Снимка: Alpe d'Huez

За Франция днес е денят на най-големите задръствания по пътищата. Над 800 км са достигнали опашките от автомобилите на потеглилите на почивка французи.

За хиляди от тях ваканцията започна с кошмар по пътя. Днешният ден на върха на курортния сезон е смятан за най-тежкия в годината за френските автомобилисти.

Още в шест сутринта по магистралите започнаха да се трупат опашки от над 100 км, а до обед в страната бяха отчетени 820 км задръствания. Най-критично е положението около Париж с опашки над 400 км. Стълпотворението е забележително и по пътищата към средиземноморските и атлантическите курорти, към които върволиците от коли се влачат с часове.

Френската служба за пътната обстановка "Пти фюте" е дала черен код за днешния ден и препоръча на отпускарите да отложат пътуването си за утре. На много места са въведени ограничения на скоростта. По магистралата към Марсилия над главите на пътуващите прелитат дронове, които снимат обстановката.

Тази гледка е обичайна за Франция в началото на август. Засега днешният ден не е счупил рекорда от 2 август 2014 година, когато задръстванията достигнаха до 966 км.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени