Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекторите не установиха нерегламентирани продажби на млечни продукти в Благоевград

Снимка: архив

Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните - Благоевград започнаха проверки за нерегламентирана продажба на домашни млечни продукти. Причина е разпространението на бруцелоза в областта. Инспекторите провериха кооперативния пазар, както и в кварталите Струмско и Запад в града. 

Вероятно научили за проверката, тази сутрин по благоевградските пазари продавачи на млечни продукти нямаше. Инспекторите откриха само един собственик на домашни яйца, който тъкмо ги подреждаше на сергията си. При проверката дядо Иван от с. Падеж отказа да представи лична карта и документи за стоката и обясни, че яйцата не са за продажба, а ги е приготвил за свой приятел. До 150 лева глоба и конфискация с цел унищожаване на яйцата грози дядо Иван, заяви проверяващият д-р Георги Томов.

Ще изчакаме органите на МВР да установят неговата самоличност, за да можем да напишем констативен протокол и акт за възбрана за тези 30 яйца.

На другите проверявани обекти тази сутрин инспекторите също не откриха продажби на открито на млечни продукти.

Уличните търговци са станали и много изобретателни. Започнаха да продават по багажници на колите, да се крият в съседни улички, каза още д-р Томов:

Започнаха да продават от багажниците на колите, да се крият в съседни улички, да изпращат напред други хора, които да ги информират

Засиленият контрол ще продължи докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места и рискът от заразяване чрез консумацията на храни бъде сведен до минимум.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна