Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма” и Sofia Biting Docs със съвместна прожекция на филма „Вуду ритъм” в Чешкия център

БНР Новини
Ревърънд Бийт-Ман
Снимка: Яна Пункина

Заповядайте в събота, на 17 октомври от 19 ч. в Чешкия център на „Раковски” 100, за да проследите в рамките на два часа историята на примитивния рокендрол и на легендарния швейцарски блус-траш лейбъл Voodoo Rhythm Records, разказанa от създателите на тази сцена в Европа и отвъд океана. Във филма на Марк Литлър ви очаква среща лице в лице със самия Преподобен Бийт Целер, когото имахме честта да гледаме в София миналата година, както и с „погребалния психо-славянски оркестър” с арменски, швейцарски и новозеландски корени The Dead Brothers (любимци на Том Уейтс), с краля на индийския рокендрол Кинг Кхан & TheShrines, с The Come NGo, чийто китарист също беше гост на Alarma Punk Jazz с румънската си група The Nuggers миналата година, и с много знайни и незнайни субкултурни и нишови ъндърграунд герои на дяволската музика от нови и най-нови времена.

СнимкаФилмът VoodooRhythm: TheGospel Of Primitive Rock’n’Roll ще бъде представен от Теа Сожа (Швейцария), дясната ръка на Ревърънд Бийт-Ман във Voodoo Rhythm Records, и Джереми Малис(Франция), познат още като KingAutomatic, който ще изсвири три от новите си песни след прожекцията. Напомняме, че екипът на Voodoo Rhythm пристига още днес и довечера от 21 ч. в *Mixtape 5*, B-Side ви очаква умопомрачителен концерт на King Automatic, който, надяваме се, ще ви запали да дойдете и на съботната ни филмова прожекция.

Ще има и щанд с продукцията на Voodoo Rhythm Records на народни цени.

***„В примитивния рокендрол всичко е невероятно просто – не е като някаква цветиста музика с много акорди. Примитивните рокендрол банди могат да свирят на един акорд и за да правиш примитивен рокендрол ти трябва една-единствена струна” – Reverend Beat-Man

***„Voodoo Rhythm е най-добрият лейбъл, който може да съществува. Защото привлича много и специални хора навсякъде по света. И тези хора са фенове на лейбъла, което е рядкост. Няма толкова много такива лейбъли. Обикновено ти си фен на даден музикант или група, а тук, само като се каже, че някой, когото не познаваш, е записал за Voodoo Rhythm, веднага ти се иска да чуеш как звучи музиката му” King Automatic

Билети можете да закупите в „Дюкян Меломан”, Ticketplus и Eventim, както и на входа на Чешкия център, ако дойдете навреме. Събитието се организира от „Аларма” в рамките на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs, с подкрепата на Go Citizen! – първоапостолите на този филм за тукашните ширини.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна