Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третият убит при атаката в Сен Дени продължава да бъде неизвестен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победата срещу Ислямска държава във военен аспект няма да бъде скоро - заяви днес началник-щабът на френските въоръжени сили Пиер дьо Вилие, след като Франция засили ударите си срещу позициите на ислямистите в Сирия. Седмица след атентатите в Париж и Сен Дени полицията се опитва да разкрие самоличността на всички терористи, участвали в атаката, докато един от тях, Салах Абдеслам, е още в неизвестност. Още за хода на разследването...

Терористът, който се взриви при спецакцията в Сен Дени в сряда, не е известен на френското разузнаване, както съобщават на АФП полицейски източници. Генетичните отпечатъци от тялото на мъжа не съответстват на ничий профил в националната база данни. Следователите проверяват дали лицето е било регистрирано в Гърция, както други двама атентатори-самоубийци, извършили атаката в Сен Дени. От резултатите е ясно, че неизвестният терорист, загинал в полицейския щурм заедно с мозъка на атентатите Абделхамид Абауд и неговата братовчедка Асна Аитболасен, не е Салах Абдеслам, който остава в неизвестност от 14 ноември.
Междувременно парижката болница "Некер" подаде сигнал за изчезването на значителен брой защитни екипировки срещу химически атаки и вируси. "След тревожните изявления на премиера Манюел Валс да риск от химически атаки това е обезпокоително" - заяви кметът на 15 район на Париж, където се намира болницата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна