Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кукери на протест срещу липсата на диалог между граждани и институции

Снимка: Еленица Маринова

Кукери се включиха в протестно шествие срещу липсата на адекватен диалог между граждани и институции, организирано от неправителствени организации. 

Липсата на адекватен диалог с властите е причината, която обединява представителите на различни неправителствени организации,  отбелязва Вера Иванова от Конфедерация за защита правата на децата. 
Проблемите са с Министерството на здравеопазването, с Министерството на труда и социалната политика, а ние излизаме на протест след протест. Резултатите са абсолютно никакви.
Според протестиращите, в повечето случаи институциите се отнасят формално към неправителствените организации и гражданите. Те очакват да предизвикат обществен дебат чрез своята демонстрация. 
Имаме съдебни решения, според които имаме право да виждаме децата си за смешните 4 дни в месеца, но въпреки това ответната страна - нашите бивши съпруги, отказват да изпълнят този режим на контакти.
Ние сме родители на деца с увреждания. Ние сме тук заради това, че месец след поредния ни национален протест, в който искахме административна реформа и структурна за политиките за хората с увреждания, не се случва абсолютно нищо.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна