Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл определи като законно блокирането на LinkedIn в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия не смята, че спирането на социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn е цензура. Според съветник на президента Владимир Путин достъпът до LinkedIn ще бъде възстановен, когато социалната мрежа изпълни законовите условия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма опасения по отношение на спирането на LinkedIn в Русия, както и че не се притеснява, че то може да се приеме като цензура. Песков заяви още, че организацията Роскомнадзор, която отговаря директно за ограничението не LinkedIn, работи строго в съответствие със закона и правилата на правната база в Русия. Според Песков Кремъл няма намерение да се намесва в ситуацията в блокирането на LinkedIn на руска територия.

Съветникът на президента Путин Герман Клименко заяви, че се надява, че социалната мрежа ще изпълни изискванията на руските власти и след това достъпът до мрежата ще бъде разблокиран.

До решението на Роскомнадзор се стигна, след като на 4-и август съд в Москва се произнесе положително по искането на организацията за поставянето на социалната мрежа в списъка с нарушители заради неправилната употреба на лични данни на руска територия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна