Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 май е празник на библиотекарите и информационните работници

| обновено на 11.05.17 в 08:50
Снимка: Ани Петрова

Днешният ден е професионален празник на библиотекарите и информационните работници, тези, които съхраняват писменото слово. По-късно днес в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба от съхраняваните там ръкописи, документи и старопечатни книги. В библиотеките в страната е обявен Ден на отворените врати. 

По случай празника в библиотеката в Габрово организират Ден на отворените врати, който е част от проявите в рамките на Националната библиотечна седмица. Тя продължава до 15 май. Днешната инициатива дава възможност желаещите да се разходят из библиотеката и да се запознаят с предлаганите от нея услуги. За тях всеки може да се регистрира безплатно в централната сграда и в Детския отдел.

"Успехите и проблемите на библиотеките в България" е темата, която днес ще обсъждат работещи в сферата и представители на местната власт.

Днес се провежда и инициатива "Библиотекар за един ден". Желаещите да участват ще могат да работят в Народната библиотека с електронни каталози, да изпълняват поръчки на читатели и да изготвят справки. Единственото условие е да са на възраст между 15 и 30 години. На днешния ден Библиотеката ще издава безплатно и едногодишни читателски карти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени