Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио София навършва 10 години от своето създаване

| обновено на 18.09.17 в 10:27
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Радио София, част от екипа на БНР, навършва 10 години от своето създаване. Празникът ще бъде отбелязан с концерт на открито тази вечер на площад "Княз Александър I".

Сред изпълнителите, които ще излязат на сцената, са рок групата "Сейнт Електрик", младата джаз певица Лилия Илиева, която ще изпълни обичана филмова музика, както и Теодосий Спасов, който ще вплете фолклора и джаза в едно. 

Водещата Лилия Герчева и музикалният редактор Веселин Александров са част от екипа на Радио София и посочват, че това, което отличава програмата от останалите радиостанции, е разнообразието: 
Много сме различни, според мен, разбира се, и колегите, темите, които ни вълнуват. Неща, които може би отразяваме само ниеКоито в момента вълнуват всеки софиянец. Насочени сме по към младежката аудитория. Гледаме да се съобразяваме с модерните тенденции в музиката, следим класации, които са новите хитове. Млад екип стои зад всичко това, добави Веселин Александров.
За десетия рожден ден си пожелаваме да вървим напред и повече слушатели и повече приятели. 
Да сме здрави. В екипа да сме единодушни, да се разбираме все така. 

В предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“ директорът на Радио София Светослав Костов каза:

Опитваме се да направим модерното градско радио с всички проблеми и тематика, която може да намери място в нашата програма от София и региона, представена обаче по малко по-нестандартен начин. В Радио София не търсим познатите от екрана и от „Хоризонт“ фигури, а търсим малко по-разчупени събеседници, доста по-непознати. Може би печелившата формула е това, че от около година сме изцяло в мобилно студио. Ежедневно поне едно от предаванията е изнесено извън радиото. Опитваме се да вкараме т.нар. "нови медии" – фейсбук, туитър, видеото, виждам, че се харесва.

В Радио София актуалността не е на първо място. Търсим собствените разработки, нещата, които хората ни предлагат като материали. Говорим за евентуално създаване на национална младежка програма, каквато липсва в момента в България, каза още Костов. Той подчерта, че заедно с колегите от радиото са възстановили поне 5-6 площадки в София.

Празничният концерт ще започне в 19.00 часа на площад "Княз Александър I".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна