Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдят двама управители на фирма "Одрин 8" за разрушения склад на "Ориент табако"

Георги Бранеков с две обвинения, Александър Николич с четири

| обновено на 09.11.17 в 10:42

Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Георги Бранеков и Александър Николич от ръководството на фирмата, стопанисваща разрушения тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8.

Като управител на едноименната фирма Бранеков е обвинен, че е организирал противозаконна дейност в защитената територия в охранителната зона на групов паметник на културата. Второто обвинение срещу него е за ползването на преправен официален документ за статута на сградата.

Срещу Николич са повдигнати четири обвинения. Две от тях са за организирането на незаконна дейност в обекта и затова, че съветвал  Бранеков къде, как и пред кои органи да подаде необходимите за целта документи. Срещу Николич също е повдигнато обвинение за ползването на преправен документ, както и че е склонил Бранеков да извърши престъпление.

Емблематичната сграда на „Ориент табако“ при автогара „Юг“ беше частично разрушена в началото на март миналата година, а протести с жива верига спряха цялостното й събаряне. Месеци след това бяха предприети действия за укрепване на останките от тютюневия склад. 

Снимка





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени