Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“

Снимка: БГНЕС

Инициатива под мотото „Да покажем красотите на община Смолян в календар“ започва Общината. Целта е вниманието да се фокусира върху красотата на родопския град.

Идеята е да се покажат местните природни забележителност, архитектура, биоразнообразие, да бъдат събрани и съхранени в годишния календар за 2019 година. Снимките трябва да съдържат елементи от градския пейзаж или природни забележителности, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.

В кампанията може да участва всеки, като условието е да се изпращат максимум четири снимки от един автор, с кратка информация за мястото - къде е направена снимката. Фотосите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.

Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на Смолян на 21-ви октомври тази година, а 12 от снимките за календара ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографии.

Награждаването на участниците ще се проведе в рамките на тържествата за празника на града.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна