Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поликлиника в бургаския комплекс "Меден рудник“ е продадена незаконно

Снимка: Жоро Александров

Поликлиника в бургаския комплекс "Меден рудник“ е продадена незаконно, а решение на Общинския съвет по темата е подменено. Това алармираха от опозицията в местния парламент. 

Сградата в комплекс "Меден рудник" е продадена без търг и конкурс, което е в противоречие с общинските наредби – коментира Константин Бачийски от партия "Средноевропейска класа": 

Продажбата е направена директно на конкретен купувач – "Булфарма", който придобива сградата на цена от над 1 100 000 лв. под данъчната оценка на имота. 

Данъчната оценка е 4 500 000, Общината е ощетена поне с милион. Но ако беше продадена на търг, цената щеше да е по-висока, коментира Бачийски. Сезирана е прокуратурата, а организацията за закрила на българските граждани е подала жалба в Административния съд, но от месеци тя се прехвърля по различни съдилища. 

Извършено е и друго нарушение, според Бачийски. На последната сесия докладната записка за намаляване капитала на дружеството, което стопанисваше поликлиниката, не събра нужното квалифицирано мнозинство и не бе приета дори след три прегласувания. Въпреки това е издаден нов протокол от заседанието, на който пише, че тя е приета, поясни Бачийски.

Но изпада и в положение, че няма значение кой какво гласува.

От Община Бургас отказаха становище по темата. 

От партия ГЕРБ в морския град коментираха, че това е откриване на предизбораната кампания от страна на опозицията. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна